Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برنا، نشست نمایش صعود مقاومت پذیر آرتورو اویی با حضور خبرنگاران و عکاسان و عوامل این نمایش صبح امروز در تالار حافظ برگزار شد.

امیر دژاکام کارگردان نمایش صعود مقاومت پذیر آرتورو اویی با اعلام خوش آمدگویی و تشکر از خبرنگاران در ابتدای سخنانش با انتقاد بر جریان های مالی که بر تاتر کشور در حال ورود است، اظهار د اشت: دولت مردان ما از جمله رییس جمهور رییس کمیسیون فرهنگی وزیر باید بدانند که چه نوع رفتارهایی در مواجهه با وضعیت اقتصادی تئاتر داشته باشند و پول به تنها فرض اول هنر در کشور تبدیل نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بشر نیاز به زیبایی های هارمونی و حظ زیبایی شناسانه دارد که در جامعه این نیاز با ورود پول و تجارت در هنر بی پاسخ می ماند . اگر در هنر معیار این باشد که هر اثر چقدر می فروش دچار خسران می شویم آیا فردوسی هم هنگام سرودن شاهنامه به میزان فروش آن فکر می کرد؟ در واقع اگر حظ زیبایی شناسانه از هنر کشور رخت ببندد فاغجعه به وجود می آید.

دژاکام با انتقاد از رویه ای که در تالار های حافظ، رودکی ، وحدت و ... اظهار کرد: اگر تئاتر به سمت و سوی فروختن و به اصطلاح به سمت نمایش بفروش برود فاجعه به وجود می‌آید و همه کارگردان‌ها ناچار به سمت کارهایی می روند که به اصطلاح بفروشد و سود زیادی داشته باشد در این هنگام است که مجبور به همکاری با کسانی می‌شوند که چهره هستند و سود بسیاری کنند البته برای همه هنرمندان احترام قائلهستم و این گونه می‌شود که بسیاری از بازیگران حرفه ای تاتر خانه نشین می شوند. به صراحت می‌گویم که به درآمدزایی در هنر مخالفم و همیشه هم گفتم با بسیاری از سیاست های هنری دولت هم موافقم کمیسیون فرهنگی مجلس باید بودجه‌ای را برای تالار های حافظ رودکی و و وحدت در نظر بگیرد


این کارگردان در خصوص داستان نمایش صعود مقاومت پذیر آرتورو اویی عنوان کرد: نمایش از دو اثر بسیار تاثیرگرفته است از ریچارد سوم و روی کار آمدن هیتلر با این تفاوت که در ریچارد سوم رسیدن به قدرت با جنایات و توطئه هایی همراه است در واقع فردگرایانه است. اما در صعود مقاومت پذیر آرتورو اویی نگاه جامعه شناسانه ای دارد.


وی افزود: در این نمایش چگونگی اتفاق رخ داده بررسی می‌شود چه چیزی باعث شد که این اتفاق بیفتد به عبارت دیگر برشت نویسنده این نمایش معتقد است که امکان آن وجود داشت که با مقاومت آرتورو اویی سرکار نباشددر واقعی نمایشی است که تغزل و شاعرانگی ندارد و بسیار سخت است اما در فضای طنز و کمدی.


کارگردان نمایش ننه دلاور در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکهچرا با استفاده از یک متن خارجی انتقادات خود را بیان می‌کنید و آیا قانون نانوشته ای موجود باعث پرهیز از انتخاب یک داستان داخلی برای انتقاد و اعتراض شده است، عنوان کرد: اصلا چنین چیزی نیست یعنی اگر بود حتما عنوان می‌کردم اما چون متن فضای خوبی از انتقاد را به تصویر می‌کشد و همچینین فضای مفرح وشادی را دارد انتخاب کردم.

مرتضی آقاحسینی بازیگر این نمایش در خصوص همکاری با امیر دژاکام عنوان کرد: شخصا بالغ بر 17-18 سال در کنار دژاکام کار کردم اما نه به سبک و نه به اندوخته های خودم توجه کردم بلکه تنها به موقعیتی که چیده شده فکر کردم و امید دارم که بتوانم همکاری دوباره داشته باشم.

این بازیگر افزود: اصالت تئاترچیست آیا به جز نقد و اعتراض است اما خیلی دردناک است که اگر این پارامتر را از تئاتر بگیریم آیا درست است که یک استاد تتاتر راجعبه اقتصاد حرف بزند؟

نرگس محمدی دیگر بازیگر این نمایش درباره حضور در صحنه تئاتر گفت: پنجمین اثر نمایشی است که در کارنامه کاری من وجود دارد البته قبل از کار تصویر تئاتر بازی کردم اما تنها دلیلی که باعث شد در این نمایش همکاری داشته باشم خود امیر دژاکام بود در اکثر کارهای تصویری کارگردان از بازیگر می‌خواهد تنها چیزهایی که آموخته است را ارائهدهد و چیزی به تو آموزش نمیدهند اما در این نمایش هر روز از امیر دژاکام آموخته ام.

امیرکربلایی زاده در خصوص این نمایش گفت: بیست سال پیش اکبرزنجانپور نقش اصلی این نمایش را برعهده داشت و در آن زمان من آرزوی حضور بر روی صحنه و بازی در این نمایش را داشته‌ام اما خوشبختانه اکنون نقش اول را ایفاگر هستم.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۵۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این یک بیت شعر با خط زیبای شهیدسید مهدی شاهچراغ برای همیشه به یادگار ماند: با صدهزار جلوه برون آمدی که من /با صدهزار دیده تماشا کنم تو را. شهیدسید مهدی شاهچراغ معلم و هنرمند خطاط بود. اما دغدغه جنگ و جبهه او را به میدان جهاد کشاند. سیدمهدی نه در دوران جنگ که پیش از آن در عرصه انقلاب و بیداری و آگاهی مردم و هم محلی‌هایش نسبت به ظلم رژیم شاه سهیم بود. شهید سیدمهدی شاهچراغ خیلی زود به آرزویش رسید و مزد مجاهدت‌های خود را در عملیات غرورآفرین الی بیت‌المقدس گرفت. ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ او آسمانی شد، آنچه درپی می‌آید ماحصل گفتگو با محترم‌السادات شاهچراغ همسر شهید سیدمهدی شاهچراغ است.

بی‌قرار رفتن بود

بنابر روایت ایسنا، سیدمهدی متولد ۶ تیرماه سال ۱۳۳۸ دامغان بود. درسخوان بود و همزمان با درس و تحصیل کار هم می‌کرد. خدمت سربازی‌اش را در اصفهان سپری کرد. کمی بعد معلم شد و بعد از آن ازدواج کرد. همسرش می‌گوید: وقتی ازدواج کردم سنم کم بود. خیلی از کارهای خانه را بلد نبودم. سیدمهدی من را در کارهای خانه مثل آشپزی و لباس شستن کمک می‌کرد. همیشه نماز را اول وقت می‌خواند و من بلافاصله پشت سرش می‌ایستادم. نمازهای جماعت‌مان را هیچگاه از یاد نمی‌برم. زندگی خوبی داشتیم. او در دوران انقلاب هم فعالیت داشت. چند روز قبل از پیروزی انقلاب بود. مردم راهپیمایی می‌کردند. سیدمهدی در جلوی صف راهپیمایان، عکس امام (ره) را به سینه چسبانده بود و شعار می‌داد. جمعیت به پادگان نزدیک می‌شد. سیدمهدی میان نظامیان رفت و گروهی از آن‌ها را همراه خود میان مردم کشاند. بعضی‌ها می‌گفتند: «این چه کسی است که با جرأت آن‌ها را به جمع ما می‌کشاند.» چند روز بعد پادگان‌های ارتش به دست مردم فتح شد. جنگ که شروع شد، سیدمهدی هم بیقرار رفتن شد. جهاد فرصت دوباره‌ای برای همسرم بود. او کار، درس و معلمی را به عشق حضور در میدان جهاد رها کرد و راهی شد. با اینکه ما منتظر تولد فرزندمان بودیم. اما همین هم مانع سیدمهدی نشد.

خبر تولد فاطمه

خدا خیلی زود فاطمه را به ما هدیه کرد. خبر تولدش را در جبهه به او دادند. دوستانش می‌گفتند: یکی از بچه‌ها فریاد زد: دختر سید مهدی متولدشده! همرزمانش که متوجه شدند، از شادی فریاد کشیدند و تبریک گفتند. شیرینی می‌خواستند. هرکس به نحوی سر به سر سیدمهدی می‌گذاشت. بعضی‌ها از دور می‌گفتند:مبارکه! عده‌ای هم می‌پرسیدند:اسم دخترت را چی می‌گذاری؟ سیدمهدی با خوشحالی جواب داد: فاطمه!

فرمانده گردان رو به سیدمهدی کرد و گفت:شما دیگر برگرد! خانمت به شما احتیاج دارد. بچه‌ها می‌خواستند از سیدمهدی خداحافظی کنند که او با حرفش همه را متعجب کرده و پاسخ داده بود: من تا آخرعملیات می‌مانم.

شهادت در بیت المقدس

همرزمش لحظه شهادت کنارش بود. ابوتراب کاتبی بعدها برایم از آن لحظه اینگونه روایت کرد. آتش سنگینی بود. خمپاره‌ای به سنگرشان خورد به طرفشان رفتیم و صدای ناله‌ای شنیدیم. کمرش ترکش خورده بود. می‌دانستم که به تازگی پدر شده است. دو انگشتر در دست داشت. آن‌ها را درآوردم و صورتم را نزدیکش بردم و گفتم: سیدجان! بگو هر چی می‌خواهی بگو! دهانش را باز کرد تا چیزی بگوید، اما نتوانست و همان لحظه به شهادت رسید. همسرشهید در ادامه می‌گوید وقتی به شهادت رسید کوچک‌ترین تغییری در صورتش ایجاد نشده بود. چهره‌اش همان بود که موقع خداحافظی آخر دیده بودیم. گویی خوابیده بود.

بدرقه با دعای خیر

قبل از رفتن به جبهه پیش پدرش رفت تا از او هم اجازه بگیرد. پدرش بعدها برایم گفت سید مهدی آمد و در حالی‌که سرش پایین بود به من گفت: پدر! از شما اجازه می‌خواهم تا با خیال راحت به جبهه بروم. من هم نگاهی به او کردم و پاسخ دادم با وضعی که همسرت دارد من صلاح نمی‌بینم که تنهایش بگذاری! فردای همان روز برای وداع آخر آمد. من هم که اصرار سیدمهدی را برای رفتن دیدم، رضایت دادم و دعای خیرم را بدرقه راه او کردم و گفتم خدا پشت و پناهت!

فاطمه و شهادت پدر

خیلی طول نکشید که خبر شهادت سیدمهدی را برای خانواده آوردند. ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ در عملیات الی بیت‌المقدس سیدمهدی به آرزویش رسید. تشییع پیکر شهید خیلی شلوغ بود. بسیاری از مردم آمده بودند تا حضورشان تسلی خاطر بازماندگان باشد. فاطمه، چند روزه بود. دائم گریه می‌کرد. فاطمه را روی سینه پدر شهیدش گذاشتند آرام شد.

از شهید سیدمهدی شاهچراغ وصیتنامه‌ای بر جا ماند که در یازدهمین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ و تنها چند روز قبل از شهادتش آن را نوشت. شهید سیدمهدی شاهچراغ بسیار ولایت‌مدار بود. او در این نوشتار در کنار توصیه‌هایی که به خانواده داشت از ملت ایران خواسته بود که برای امام دعا کنند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901499

دیگر خبرها

  • فرود آمدن جالب هواپیمای جنگی بر روی برج العرب دبی + فیلم
  • این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!
  • بارندگی آب، برق و راه برخی از روستاهای بخش شنبه و طسوج مسدود کرد
  • بارش شدید برخی راه‌های ارتباطی دشتی را مسدود کرد
  • الهام چرخنده به تئاتر برگشت
  • پیش‌فروش بلیت «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» آغاز شد
  • کتیبه متفاوت با الهام از تخته‌ کلاس درس در حسینیه امام خمینی(ره) | عکس
  • پوستر جدید «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» منتشر شد
  • چالهان اوعلو: از هیچ کس الهام نگرفتم؛ پیرلو مانند من دفاع نمی کرد
  • (تصاویر) رونمایی از خودروی چینی با الهام از گربه