Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر و مدرس دانشگاه گفت: در میان آثار متعددی که روی صحنه رفته از نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» رضایت زیادی داشتم، چرا که این اثر تن به قواعد مرسوم تئاتر روزمره و مبتذل نداده و جسورانه در برابر آن می‌ایستد.

سید‌ مصطفی مختاباد پس از دیدن نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» به خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا گفت: من به‌ عنوان یک مخاطب از اینکه این فرصت را پیدا کردم تا این نمایش را به دراماتورژی و کارگردانی روح‌الله جعفری ببینم، بسیار خوشحال هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایش برای من یکی از تأثیرگذارترین و جسورانه‌ترین نمایش‌هایی است که در این سال‌ها به تماشایش نشستم.

وی ادامه داد: این نمایش در زمره تئاتر متفکر قرار می‌گیرد و بدون آن که شعار دهد، تأثیر عمیقی بر اذهان مخاطب می‌گذارد.

این پژوهشگر و مدرس دانشگاه تصریح کرد: جعفری در کسوت کارگردان این نمایش، نگاه تئاتریکالیته‌ای به فرم و محتوای این نمایش که از سانسور و اختناق می‌گوید، داشته و با بهره‌ جستن از همه عناصر صحنه‌ای، توانسته نقش زیباشناسانه‌ای را که یک کار باید داشته باشد، به‌ مخاطب، آن‌ هم به شکلی ناب ارائه کند.

وی اظهار کرد: در این نمایش، جهانی چندوجهی خلق شده است و کارگردان هوشمندانه به زندگی وسوالود میرهولد پرداخته و به‌ شکل کاملاً تأثیرگذار برای مخاطب عیان می‌کند که سرنوشت تراژیک این کارگردان، در کشورش که به شکل دیکتاتوری اداره می‌شد، چه بوده است.

مختاباد همچنین تأکید کرد: نویسنده این نمایشنامه در ریچارد سوم اجرا نمی‌شود به مسئله سانسور و اختناق، آن‌ هم در قالب جهانی که می‌تواند در هر جایی ریشه بدواند، پرداخته است. مخاطب در این نمایش با مفاهیم و تصاویری از ترکیب جهان عینی و ذهنی میرهولد که با بیومکانیک شناخته می‌شود و عجین شدن آن با جهان شکسپیر، روبه‌رو می‌شود که آوانگارد است و او این دو را توأم با هم دنبال و دریافت می‌کند.

وی گفت: بدون تعارف می‌گویم که تلفیق این دو با هم در یک صحنه کوچک و به‌ عبارتی، باوراندن مخاطب در سهیم‌ شدن به این جهانِ‌چندگانه و چندمتنی، کار دشواری است که کارگردان نمایش با تسلط و اتخاذ از یک روش زیباشناسانه صحنه‌ای، توانسته به‌خوبی از پس آن برآید.

این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت‌هایش جعفری را کارگردانی پیشتاز و نوگرا معرفی کرد و گفت: من به این کارگردان برای به صحنه آوردن نمایش ریچارد سوم اجرا نمی‌شود تبریک می‌گویم. وی در این برهه از زمان، با ایجاد گروهی منسجم و همدل، توانسته نمایشی سنگین را کار کند که در آن از تک‌تک بازیگران تا طراحی‌های انجام‌شده در صحنه، لباس، نور، صدا و... همه در خدمت اندیشه و انتقال آن به مخاطب هستند. این نمایش، تن به قواعد مرسوم تئاتر روزمره و مبتذل نمی‌دهد و جسورانه در برابر آن می‌ایستد. همچنین امیدوار هستم توقع و انتظاری که جعفری با این اجرا برای مخاطبان ایجاد کرده را از وی در اجراهای بعدی هم با همین نگاه و با همین ذهن خلاق و تأثیرگذار شاهد باشیم.

انتهای پیام/4072/4031/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «دوازده سی‌وشش» به نویسندگی و کارگردانی امید دانشوران و تهیه‌کنندگی کوروش شاهونه کاری از کمپانی تئاتر جوانان است که از 25 اردیبهشت 1403، ساعت 18:15 در سالن سایه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. 

زهره محمدی، امیر نصیری و امید دانشوران به‌عنوان بازیگر در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند. آیدا عارفی، محمدرضا فدایی، مهسان یحیی پور نیز بازیگران سیاه‌پوش این نمایش هستند.

نمایش «دوازده سی‌وشش» سال گذشته در جشنواره «هم آغاز» تئاتر شهر شرکت کرده بود و توانست جایزه دوم کارگردانی و سوم طراحی صحنه را از آن خود کند.

داستان این نمایش درباره لکه سیاهی است که در سازمان سفید کننده پیدا می‌شود و …

امید دانشوران (طراح صحنه و لباس)، شیدا آذرپور (طراح  صدا)، لعیا شمس‌الدینی (نور)، امید دانشوران (طراح گرافیک)، سعید راسخی پور (ساخت آنونس)، آیدا عارفی (دستیار کارگردان)، هومن مظهری (مجری طرح)، علیرضا ربانی زاده (برنامه‌ریز)، مجتبی راوش (مشاور کارگردان)، سعید راسخی پور (مدیر تبلیغات)، مهسان یحیی پور (مدیریت صحنه)، سعید مشی، امیر عباسی، ساسان سبک‌روح (دستیار صحنه)، حمید تن، محمد غفاری (عوامل فنی)، محمدرضا فدایی، لعیا شمس‌الدینی، آیدا عارفی (گروه صحنه) و علی کیهانی (روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت ایران کنسرت و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت