Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- کارگردان نمایش «ریچارد سوم» که در اولین روز بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی به صحنه رفت معتقد جشنواره با مخاطب معنا پیدا می‌کند و آثار صرف جایزه و برنده شدن به صحنه نمی‌روند.
به گزارش آریا، مهدی بختیاری نویسنده و کارگردان نمایش «ریچارد سوم» که از دانشگاه هنر تهران در بخش صحنه‌ای بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران حضور پیدا کرده و در روز جمعه 11 تیر نمایش خود را در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی به صحنه برده، درباره وضعیت کیفی این دوره از جشنواره گفت: وقتی دبیر جشنواره بیست و سوم انتخاب و معرفی شد حدود 20 روز بود که ویروس کرونا وارد کشور شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس برنامه‌ریزی اولیه قرار بود که تابستان و پاییز 99 مرحله اول و دوم بازبینی آثار جشنواره انجام و جشنواره نیز در اواخر پاییز سال 99 برگزار شود که این امر میسر نشد.
وی یادآور شد: به دلیل موج‌های مختلف شیوع کرونا برگزاری جشنواره مدام به عقب افتاد و در اکثر گروه‌ها به دلیل صرف هزینه‌های مالی و زمانی، تنش ایجاد شده بود. از طرفی به دبیر و دبیرخانه جشنواره بیست و سوم هم نمی‌شود خرده گرفت.
بختیاری ضمن تشکر از زحمات دبیرخانه جشنواره بیست و سوم تئاتر دانشگاهی ایران، اظهار کرد: با وجود زحماتی که کشیده شد بی برنامگی در جشنواره وجود داشت و این امر باعث گلایه اکثر گروه‌ها شد. برخی از گروه‌ها سالنی را که برای اجرا می‌خواستند در اختیارشان قرار نگرفت.
وی درباره مشکلات پیش آمده برای اجرای نمایش «ریچارد سوم»، توضیح داد: جدول اجراهای جشنواره روز پنجشنبه 10 تیر یعنی تنها یک روز مانده به اجرای ما منتشر شد. هر سال سالن اجرا از شب قبل در اختیار گروه‌ها قرار می‌گرفت تا کار نصب دکور و نور را انجام دهند و از صبح روز اجرا به تمرین کامل نمایش با طراحی صحنه و نور انجام شده بپردازند. در این دوره سالن ساعت 8 شب و آن هم برای نصب دکور در اختیار ما قرار گرفت و اجازه نصب نور در همان شب به ما داده نشد. در نتیجه ما صبح روز اجرا را صرف نصب نور نمایش کردیم و به همین خاطر گروه بازیگران نتوانستند با طراحی نور انجام شده هماهنگی لازم را پیدا کنند.
کارگردان نمایش «ریچارد سوم» درباره وضعیت پیش آمده از روز سوم بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران و اجرای آثار بدون حضور مخاطب به دلیل آغاز موج جدید شیوع کرونا، تأکید کرد: دبیر و دبیرخانه جشنواره زحمت کشیدند و نمی‌شود همه چیز را به گردن دبیرخانه جشنواره انداخت ولی حداقل می‌شد اینگونه تصمیم گرفت که برگزاری جشنواره تا زمان فروکش کردن موج جدید شیوع کرونا به تعویق انداخت.
بختیاری با اشاره به اینکه نمایش «ریچارد سوم» را با حضور مخاطب و در اولین روز جشنواره به صحنه برده است، تصریح کرد: اگر قرار بود بدون مخاطب نمایش را روی صحنه ببرم این کار را نمی‌کردم زیرا اجرای من در مواجهه با مخاطب شکل می‌گیرد. شاید برخی آثار دیگر نیز ایده اجرای شان اینگونه باشد. جشنواره برای مخاطب برگزار می‌شود نه صرف جایزه گرفتن. حضور مخاطب به جشنواره معنا می‌دهد.
وی در بخش پایانی سخنان خود درباره ایده اجرایی نمایش «ریچارد سوم» گفت: من همیشه قسمتی از متن را می‌نویسم و متن در زمان تمرین‌ها تکمیل می‌شود. بر اساس ایده‌ای که داشتم شکل روایی اثر را به 2 قسمت قبل و بعد از پادشاهی ریچارد سوم تقسیم کردم و قبل از پادشاهی را به شکل ارسطویی و بعد از پادشاهی را به شکل اپیک روایت کردم. در دراماتورژی انجام شده بر اثر شکسپیر و همچنین پلاتی که برای اجرا چیده بودم، تعدد بازیگران را از 50 به 4 بازیگر کاهش دادم. مصطفی لطیفی خواه، بهزاد حاجی حسینی، مریم قاسمی و فائزه امیری بازیگر این نمایش هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جشنواره تئاتر دانشگاهی دبیرخانه جشنواره تئاتر دانشگاهی جشنواره تئاتر ریچارد سوم بیست و سوم گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد و در بین این آثار اثر تولیدات واحد هنر‌های نمایشی حوزه هنری استان نیز برگزیده شد. اکبر آیین افزود: پس از بازبینی آثار تولید شده از استان‌های مختلف کشور، ۱۴ گروه نمایشی توانستند برای حضور در پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد امتیاز لازم را کسب کنند.
وی ادامه داد: نمایش ۱۹۴۸ به نویسندگی و کارگردانی یاسر خالقی از شهرستان لنده تولید حوزه هنری استان توسط دبیرخانه جشنواره تئاتر بچه های مسجد پذیرفته شد. مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: این نمایش با زبانی طنز به اشغال فلسطین توسط اسراییل غاصب می‌پردازد و از کمدی تازه‌ای در بیان درام خود استفاده می کند که برای مخاطب جذابیت ویژه‌ای دارد. پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت